Az Erzsébet-utalvány volt az utolsó csepp: politikai pártként működik tovább az Idős Demokraták Szövetsége

POLITIKA
2017 január 18., 10:02
comments 251

Január végén lép a nyilvánosság elé, és februártól politikai pártként működne tovább az Idős Demokraták Szövetsége, írja a 168 Óra. Az IDSZ a nyugdíjasok érdekeit képviselné, és indulni akar a 2018-as országgyűlési választásokon, önállóan. A szervezet honlapján írja azt, hogy

"megelégeltük, hogy egyszerű szavazógépnek tekintenek bennünket. Megelégeltük az egymással versengő – üres ígéretek halmazát megfogalmazó – ál-néppártok számunkra hasznos eredményt nem teremtő tevékenységét, és megelégeltük azt is, hogy ezek – hatalmi pozícióba kerülve – a mindenkori egyéni/pártérdeket a közösség érdeke elé állítják, hogy a közös vagyonnal sajátjukként gazdálkodnak, hogy fiataljaink jövőjét felélik."

A 168 Órának az Idős Demokraták Szövetségének egyik alapítója, Kabai Tibor elmondta, hogy tavaly november végén fogalmazták meg, hogy

"szükség van a nyugdíjasok politikai képviseletére. Mert csak annak a szava hallatszik, aki bent ül a parlamentben."

MTI Fotó: Rosta Tibor
photo_camera MTI Fotó: Rosta Tibor

A hetilap szerint háborognak a nyugdíjasok, égnek a vonalak az idős embereket képviselő szervezeteknél.

"Az utolsó csepp a pohárban a 10 ezer forintos Erzsébet-utalvány és az 1,6 százalékos, idei nyugdíjemelés volt."

De azt nem pontosan tudni, hogy a telefonáló kisnyugdíjasok keveslik ezeket, vagy megalázónak tartják.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.