Két hete nem sikerül eltüntetni a roma egyetemistákat gyalázó falfirkát Pécsen

bűnügy
2017 január 18., 05:09
comments 121

Két hete került fel a PTE Bölcsészettudományi Karának Ifjúság úti épületével szembeni társasház falára egy falfirka, ami

piros betűkkel gyalázza az egyetem roma hallgatóit.

Bár a cigány tanulókat összefogó és támogató Wlislocki Henrik Szakkollégium január ötödikén flashmobot is tartott a feliratnál,

az még mindig látható, olvasható.

A Bama.hu-nak a társasház kezelője elmondta, hogy

"nem telt el eseménytelenül az elmúlt időszak, és rövidesen találunk megoldást a graffiti eltakarítására, feltehetően az egyetemmel közösen."

A Pécsi Tudományegyetem több hallgatója is jelezte már eddig, hogy részt vennének a munkában, míg mások eszközöket, festéket ajánlottak fel. A Bama.hu úgy tudja, hogy a rendőrség rongálás vétség elkövetésének gyanúja miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.