Három holttestet emeltek ki a lavina által betemetett olasz szállodából

A mentőcsapatok egész nap dolgoztak az Abruzzo régióban található Rigopiano hotelnél, ahol még mindig több mint harminc embert keresnek. Három holttestet emeltek ki a nap folyamán az épületből, amire szerda éjjel omlott rá egy lavina.

A régióban tapasztalt több közepes erejű földrengés mind nehezíti a mentési munkálatokat, a mentőcsapatok csak nehezen tudták megközelíteni a hotelt, az első csapat csak hajnali négyre ért oda.

AFP PHOTO / Vigili del Fuoco

Két ember biztosan túlélte a katasztrófát, ők éppen a hotelen kívül tartózkodtak, amikor a lavina elérte a szállót. Szerdán összesen négy ötös erősségű földrengés rázta meg Olaszország középső részét, az utórezgések egész éjjel folytatódtak.

A mentést nehezítette az is, hogy az erős havazás miatt több helyen szünetelt az áramszolgáltatás.

A négycsillagos spahotel tetőszerkezete részben beomlott, a mentőcsapatok szerint legkevesebb 20 turista és hétfős személyzet ragadhatott benn az épületben. A hegyi mentők vezetője szerint többen halottak lehetnek közülük.

A helyi sajtó szerint volt, aki tudott segélykérő üzenetet küldeni a lavina alól, ebben arról írtak, hogy félnek, hogy halálra fagynak. (BBC)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.