Luxushotel költözik a Balettintézetbe

gazdaság
2017 január 19., 08:48
comments 85

A Marriott cégcsoport alá tartozó luxushotellánc, a W Hotels Worldwide bejelentette, hogy Budapesten is megnyitják a W szállodájukat, az Andrássy úton, a Balettintézet épületében.

A tervek szerint a szálloda 2020-ban nyithatja majd meg kapuit, és a közlemény szerint is egyértelműen a luxuskategóriába lőnek majd.

A vállalat közleménye szimplán csak a budapesti Champs-Elysees-nek nevezi az Andrássyt, és arról írnak, hogy Budapest mára a kreatív közösségek örvénylésének és a feltörekvő gazdaságának köszönhetően az európai utazás egyik epicentruma lett, ezért a város remekül illeszkedik a W Hotels innovatív elképzeléseibe.

A hotel a Drechsler-palota néven is ismert neoreneszánsz épületben fog majd majd működni, amit Lechner Ödön és Pártos Gyula tervei alapján épült meg 1883 és 1886 között. Az épületet teljesen felújítják, 162 szoba és egy elnöki lakosztály is lesz benne. Emellett lesz egy étterem és egy bár is, valamint fitneszközpont.

Ez lesz a W Hotels hetedik szállodája Európában, Isztambul, Barcelona, Szentpétervár, London, Párizs, Verbier és Amszterdam után érkeznek most meg Budapestre.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.