Orbánt nem hívták meg, Vujity Tvrtkót igen

2017 január 19., csütörtök 14:52
255

Hiába köszöntött már be az igazságon és valóságon túli, úgynevezett post truth korszak, a hírt, hogy Vujity Tvrtko kiírta a Facebookra, hogy meghívták Donald Trump elnöki beiktatására, hangos nyerítés fogadta szerkesztőségünkben. A fotón azonban tényleg olyan meghívókártyák láthatóak, amilyeneket a megbízhatóbb hírforrásokon is látni. V.T. a kép mellé írt szövegben azt meséli, hogy a központi tribünön fog ülni, az eseményektől 30-40 méterre, és hogy a meghívás történetét majd később meséli el.

A beiktatásra boldog-boldogtalan meghívót próbál szerezni. A Guardian például arról írt cikket, hogy Pauline Hanson, a populista-szélősséges-bevándorlóellenes ausztrál One Nation párt alapítója azzal henceg a twitteren, hogy meghívták Trump beiktatására.

Ezt senki sem hitte el neki, aztán kiderült, hogy a sztori mégis igaz, csak nem pont abban a formában. Hanson ugyanis úgy szerzett belépőt, hogy az ausztrál nagykövetség - miután a One Nation azzal piszkálta őket, hogy szerezzenek nekik jegyet az eseményre - több kongresszusi képviselőt is megkörnyékezett, hogy nincs-e szabad jegyük. Adam Kitzinger képviselőnek pont volt kettő, de mint utóbbi nyilatkozta, ezeket kifejezetten a nagykövetségnek adta, hogy azok osszák ki az igénylőknek, nem pedig a One Nationt akarta jutalmazni ezáltal.

Az elnök beiktatásokon az a szokás Amerikában, hogy nem hívnak meg külföldi politikusokat, kormányfőket, csak az adott ország washingtoni nagykövetét, névre szólóan. Orbán Viktor így akkor juthatott volna belépőhöz, ha a mi nagykövetségünk is van annyira rámenős és befolyásos mint az ausztrál.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt