Orbánt nem hívták meg, Vujity Tvrtkót igen

Média
2017 január 19., 14:52
comments 250

Hiába köszöntött már be az igazságon és valóságon túli, úgynevezett post truth korszak, a hírt, hogy Vujity Tvrtko kiírta a Facebookra, hogy meghívták Donald Trump elnöki beiktatására, hangos nyerítés fogadta szerkesztőségünkben. A fotón azonban tényleg olyan meghívókártyák láthatóak, amilyeneket a megbízhatóbb hírforrásokon is látni. V.T. a kép mellé írt szövegben azt meséli, hogy a központi tribünön fog ülni, az eseményektől 30-40 méterre, és hogy a meghívás történetét majd később meséli el.

link Forrás

A beiktatásra boldog-boldogtalan meghívót próbál szerezni. A Guardian például arról írt cikket, hogy Pauline Hanson, a populista-szélősséges-bevándorlóellenes ausztrál One Nation párt alapítója azzal henceg a twitteren, hogy meghívták Trump beiktatására.

link Forrás

Ezt senki sem hitte el neki, aztán kiderült, hogy a sztori mégis igaz, csak nem pont abban a formában. Hanson ugyanis úgy szerzett belépőt, hogy az ausztrál nagykövetség - miután a One Nation azzal piszkálta őket, hogy szerezzenek nekik jegyet az eseményre - több kongresszusi képviselőt is megkörnyékezett, hogy nincs-e szabad jegyük. Adam Kitzinger képviselőnek pont volt kettő, de mint utóbbi nyilatkozta, ezeket kifejezetten a nagykövetségnek adta, hogy azok osszák ki az igénylőknek, nem pedig a One Nationt akarta jutalmazni ezáltal.

Az elnök beiktatásokon az a szokás Amerikában, hogy nem hívnak meg külföldi politikusokat, kormányfőket, csak az adott ország washingtoni nagykövetét, névre szólóan. Orbán Viktor így akkor juthatott volna belépőhöz, ha a mi nagykövetségünk is van annyira rámenős és befolyásos mint az ausztrál.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.