62 millió forintot fizetett a Manchester City egy 13 éves játékosért

futball
2017 január 20., 12:46
comments 16

Rekordot jelentő 175 ezer fontot (62,3 millió forint) fizetett a Manchester City a kiskamasz Finley Burnsért.

A manchesteri klub a harmadosztályú Southend Unitedtől vásárolta meg Burnst, akiért összességében 250 ezer fontot is kaphat majd volt csapata, amennyiben a tehetséges hátvéd később profi szerződést köt új együttesével.

Ennyire fiatal labdarúgóért korábban még nem fizettek ilyen magas összeget. A City ugyanakkor kötött már a mostanihoz hasonló üzletet: 2013-ban az akkor 14 éves spanyol Brahim Diazért 200 ezer, míg 2015-ben a szintén 14 éves Jadon Sanchóért 500 ezer fontot fizetett a klub. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.