A veronai buszbaleset könnyebb sérültjei csak akkor jöhetnek haza, ha az olasz hatóságok kihallgatták őket

baleset
2017 január 21., 20:56
comments 112

Meg nem erősített információk szerint várhatóan vasárnap hazautazhatnak a veronai busztragédia könnyebb sérültjei abból a szállodából, amiben most vannak – közölte az M1-en Major Eszter, a közmédia helyszíni tudósítója, aki szerint az esti órákban folyamatosan érkeztek az olasz rendőrség kocsijai a szálloda elé, és elvittek gyerekeket vélhetően kihallgatásra, de erről a hatóságok nem közöltek információt.

A szállodában lévő könnyebb sérültek csak akkor térhetnek vissza Magyarországra, ha az olasz hatóságok kihallgatták őket. A tudósító meg nem erősített információkra hivatkozva azt mondta, hogy várhatóan már vasárnap hazatérhetnek a gyerekek.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője (balra) és Pék László, a szervezet orvos igazgatója az előző napon este történt buszbaleset könnyű sérültjeinek szállást adó veronai szálloda előtt. Az észak-olaszországi város közelében a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjait Franciaországból hazaszállító autóbusz balesetet szenvedett, majd kigyulladt. 16 középiskolás diák életét vesztette, 26-an megsérültek. (Fotó: Varga György / MTI)
photo_camera Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője (balra) és Pék László, a szervezet orvos igazgatója az előző napon este történt buszbaleset könnyű sérültjeinek szállást adó veronai szálloda előtt. Az észak-olaszországi város közelében a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjait Franciaországból hazaszállító autóbusz balesetet szenvedett, majd kigyulladt. 16 középiskolás diák életét vesztette, 26-an megsérültek. (Fotó: Varga György / MTI)

A szállodában egyébként vannak rendőrök, akik nem engednek be senkit, és odafigyelnek arra is, hogy a hatóságok engedélye nélkül egyetlen sérült se hagyhassa el az országot.

Major Eszter azt is elmondta, hogy az Országos Mentőszolgálat autói a szálloda előtt várakoznak, hogy azokat a gyerekeket, akiknek az állapota igényli, hazaszállítsák. A tudósító szerint nagyon sok szülő is megérkezett Veronába, mindannyian az olasz hatóságok engedélyét várják a hazatérésre. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.