A két válságos állapotú sérült kivételével minden túlélő hazaindult

Két kivétellel a veronai baleset összes túlélője, köztük négy súlyos sérült is elindult Magyarország felé vasárnap délben, értesült az M1. Csak a két válságos állapotú, egyelőre még azonosítatlan sérültet nem tudják egyelőre hazahozni, őket a korábbi tájékoztatás szerint még hetekig ápolhatják Olaszországban.

A súlyos sérülteket a magyar mentősök szállítják haza.

Azzal, hogy az olasz hatóságok vasárnap hazaengedték a könnyebb sérülteket és a négy súlyos sérültet is, a két válságos állapotú sérült kivételével minden túlélő elhagyhatta az országot. A balesetben érintettek egy kisebb csoportja már szombaton hazaindulhatott.

UPDATE 13:09: A budapesti Honvéd Kórház fogadja majd a péntek éjszakai veronai buszbaleset Magyarországra hazatérő sérült túlélőit, jelentette be vasárnapi sajtótájékoztatóján Balog Zoltán, az oktatásért és az egészségügyért is felelős miniszter. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatójának tájékoztatása szerint a négy súlyos sérült közül kettőt mentőhelikopterrel szállítanak haza.

Balog emellett bejelentette, hogy megvizsgálják, szükség van-e jogszabályi változásokra az iskolán kívüli programok biztonságának növelése érdekében. (Via MTI)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.