A két válságos állapotú sérült kivételével minden túlélő hazaindult

baleset
2017 január 22., 10:36
comments 67

Két kivétellel a veronai baleset összes túlélője, köztük négy súlyos sérült is elindult Magyarország felé vasárnap délben, értesült az M1. Csak a két válságos állapotú, egyelőre még azonosítatlan sérültet nem tudják egyelőre hazahozni, őket a korábbi tájékoztatás szerint még hetekig ápolhatják Olaszországban.

A súlyos sérülteket a magyar mentősök szállítják haza.

Azzal, hogy az olasz hatóságok vasárnap hazaengedték a könnyebb sérülteket és a négy súlyos sérültet is, a két válságos állapotú sérült kivételével minden túlélő elhagyhatta az országot. A balesetben érintettek egy kisebb csoportja már szombaton hazaindulhatott.

UPDATE 13:09: A budapesti Honvéd Kórház fogadja majd a péntek éjszakai veronai buszbaleset Magyarországra hazatérő sérült túlélőit, jelentette be vasárnapi sajtótájékoztatóján Balog Zoltán, az oktatásért és az egészségügyért is felelős miniszter. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatójának tájékoztatása szerint a négy súlyos sérült közül kettőt mentőhelikopterrel szállítanak haza.

Balog emellett bejelentette, hogy megvizsgálják, szükség van-e jogszabályi változásokra az iskolán kívüli programok biztonságának növelése érdekében. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.