A két válságos állapotú sérült kivételével minden túlélő hazaindult

2017 január 22., vasárnap 10:36
86

Két kivétellel a veronai baleset összes túlélője, köztük négy súlyos sérült is elindult Magyarország felé vasárnap délben, értesült az M1. Csak a két válságos állapotú, egyelőre még azonosítatlan sérültet nem tudják egyelőre hazahozni, őket a korábbi tájékoztatás szerint még hetekig ápolhatják Olaszországban.

A súlyos sérülteket a magyar mentősök szállítják haza.

Azzal, hogy az olasz hatóságok vasárnap hazaengedték a könnyebb sérülteket és a négy súlyos sérültet is, a két válságos állapotú sérült kivételével minden túlélő elhagyhatta az országot. A balesetben érintettek egy kisebb csoportja már szombaton hazaindulhatott.

UPDATE 13:09: A budapesti Honvéd Kórház fogadja majd a péntek éjszakai veronai buszbaleset Magyarországra hazatérő sérült túlélőit, jelentette be vasárnapi sajtótájékoztatóján Balog Zoltán, az oktatásért és az egészségügyért is felelős miniszter. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatójának tájékoztatása szerint a négy súlyos sérült közül kettőt mentőhelikopterrel szállítanak haza.

Balog emellett bejelentette, hogy megvizsgálják, szükség van-e jogszabályi változásokra az iskolán kívüli programok biztonságának növelése érdekében. (Via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt