Menekültek segítik a lavina alatt rekedtek mentését Olaszországban

külföld
2017 január 22., 05:32
comments 50

Afrikai, főleg Guineából és Szenegálból érkezett menekültek önkéntes csoportja is csatlakozott a lavina által betemetett Rigopiano szállodában rekedteket mentő alakulatokhoz.

A csoport tagjai korábban már Torinóban is humanitárius munkát végeztek.

Az afrikai menekültek az áldozatok után kutató mentőknek segítenek, sátrat állítottak fel nekik, hogy pihenhessenek, és még főznek is rájuk.

"Nehéz, mert nem szoktunk hozzá az ilyen hideghez, és külföldiek is vagyunk, de ilyen az élet. Meg kell tennünk, amit tudunk, mert segíteni jó" - magyarázta az egyik önkéntes, a Guineából érkezett, húszéves Barry Misbaou.

Az abruzzói régióban található Rigopiano szállót szerdán temette maga alá egy lavina egy, a térséget megrázó földrengéssorozat után. Csodával határos módon még több mint egy nappal a tragédia után is találtak hat túlélőt, még 23 áldozatot keresnek. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.