A Szuperinfóban feladott fizetett hirdetésekben állítja egy osztrák bár, hogy Mosonmagyaróvár tele van illegális kuplerájokkal

bűnügy
2017 január 23., 13:52
comments 236

Különös, mondhatni bizarr világ a postaládába bedobós reklámlapoké, de még ebben a mezőnyben is feltűnést keltett az a hirdetés, ami 2016-ban is több alkalommal megjelent az újság mosommagyaróvári mutációjában, majd 2017. elején ismét ott szerepelt

Nem, nem erről van szó, mert egy Szuperinfó-szerű lapban pont ilyesmikre számít az ember:

Súgok nektek valamit, bár nem vagyok spicli / Levélen a Koronában sláger lesz a Schnitzli!

Hanem erről a tőle balra elhelyezkedő hirdetésről:

Ha az ember megoldja a feladványt, vagyis kicsit utánakeres, szerencsés esetben - például ha egy olvasója elküldte neki az URL-t - megtalálja ezt a videót.

Az ismeretlen alkotók egymás után mutatnak be állítólagos nyilvánosházakat a településről.

Majd tesznek fel fogós kérdéseket:

A videó négy vendéglátóhelyet mutat be. Az egész nagyon gyanúsan néz ki. Eleve nehéz elhinni, hogy egy 33 ezer lakosú településen ilyen sok kupigyanús intézmény működjön. Azonnal meg is kerestem a Győr-Moson-Sopron megyei rendőrséget azzal, hogy 

  • Folyt vagy folyik-e nyomozás a videóban említett bármelyik vendéglátóhely ügyében?
  • Érkezett-e rendőrségi feljelentés ezek ügyében? 
  • A Las Vegas Café tulajdonosai tettek-e  feljelentést?
  • Van-e a rendőrségnek arra utaló információja, hogy a helyek bármelyikében prostitúciót űznek?   

Most megjött a rendőrség válasza, amiből kiderül, hogy a legkevésbé sem légbőlkapott vádaskodásról volt szó. A négyből két hely ellen ugyanis már le is zárult a nyomozás, méghozzá vádemelési javaslattal, míg a másik kettő ügyében még nyomoznak. Egész pontosan az utóbbi két eset közül az egyikben megszüntették a nyomozást, a másikban az tovább folyik, ha jól értem a rendőrnyelvet:

A videóban szereplő vendéglátó ipari egységek tekintetében egy magánszemély tett feljelentést a rendőrségen. Ezek közül a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság jelenleg kettő esetében folytat büntetőeljárást prostitúció elősegítése bűntett megalapozott gyanúja miatt, egy vonatkozásában az elrendelt nyomozást megszüntette tekintettel arra, hogy bűncselekmény elkövetése nem volt megállapítható.

További két képen szereplő vendéglőhely vonatkozásában a rendőrség a prostitúció elősegítése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozását 2016. évben befejezte és az iratokat vádemelési javaslattal a Mosonmagyaróvári Járási Ügyészségnek megküldte.

Ezek szerint igenis érdemes ától cettig kiolvasni még az ingyenes hirdetési újságokat is! Ezt ezen a linken online is megteheted. Olvasónknak, P.-nek örök hálánk a tippért és a linkért!


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.