Egészen elképesztő videóval sokkolta a rákosokat a Magyar Rákellenes Liga, a betegek ellenakcióba kezdtek a Facebookon

INTERNET
2017 január 23., 11:26
comments 472

Jézusom én kérek elnézést a sok daganatos kisgyermek és csecsemő nevében is. Szégyenletes a reklámjuk. Ezzel biztosan nem kaszálnak idén egy fillért sem.

Ez egy jellemző, ám visszafogottabb komment a Facebookról, ahol igen heves érzelmeket keltett a Magyar Rákellenes Liga 1%-ra aspiráló reklámfilmje. A szándékosan sokkolónak szánt videóben egy bírónő egy börtönőr vagy egy ávós kihallgatótiszt modorában förmed egy rákbeteg férfire:

Vádlott, álljon fel! Az ítélet: rák!

De miért pont én? - kérdezi a vádlott.

Azért, mert nem sportolt. És egészségtelenül élt.

Bírónő kérem, nekem segítségre van szükségem - rebegi erre a fickó.

Kapjon egy második esélyt? - kérdez vissza a nő csendőrtempóban.

Adjon egy esélyt Ön is - hallatszik a narrátorhang - adója egy százalékával most Ön is segítheti a Magyar Rákellenes Liga munkáját.

Nem hiszed? pedig igaz:

link Forrás

Az ízléstelen videóval kapcsolatos érzelmeket - ha ez egyáltalán lehetséges volt - tovább korbácsolta az az interjú, amit a videó egyik ötletgazdája, a Liga elnöke, Bittner Nóra adott a TV2-nek. Bittner egyáltalán nem értette, hogy mi a baj az egésszel, sőt mindeféle adatokat próbált előhúzni annak igazolására, hogy igenis egy csomószor a rákosok tehetnek arról, hogy megbetegednek. A dolog annál is misztikusabb, mert Bittner maga onkológus orvos.

Az ellenérzések most odáig jutottak, hogy vérig sértett rákbetegek most online ellenkampányba kezdtek.

NEM VAGYUNK VÁDLOTTAK!

Kikérjük magunknak a Magyar RÁkellenes Liga kampányfilmjének üzenetet! Felháborítónak és visszataszítónak tartjuk, hogy egy országos szervezet ilyen kommunikácót enged meg magának.

A RÁK nem ítélet, a rákbeteg NEM VÁDLOTT.

Ha egyetértesz velünk, töltst fel erre az oldalra egy szelfit, egy papírral a kezedben. #nemvagyokvádott #nemazenhibam

Osszátok, a csoport nyilvános. Legyünk sokan!

Ezt Balassa Gabriella írja a Nem vagyok vádlott nevű friss fb-csoport felhívásában, ahol máris megjelentek az ilyen fotók:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.