Nemzeti gyásznap a mai a buszbaleset áldozatainak emlékére

GYÁSZ
2017 január 23., 04:57
comments 62
Megemlékezők mécsest gyújtanak az előző napon este történt buszbaleset áldozatainak emlékére a VI. kerületi Szinyei Merse Pál Gimnázium előtt (Fotó: Marjai János / MTI)
photo_camera Megemlékezők mécsest gyújtanak szombaton a VI. kerületi Szinyei Merse Pál Gimnázium előtt (Fotó: Marjai János / MTI)

A kormány szombati döntése alapján nemzeti gyásznapot tartanak hétfőn a péntek éjjel Verona közelében történt buszbaleset áldozatainak emlékére. Az Országház előtt reggel nyolckor Magyarország lobogóját ünnepélyes keretek között, katonai tiszteletadással felvonják, majd félárbocra eresztik. A meghatározott középületeken gyászlobogót kell kifüggeszteni, Magyarország lobogóját és az európai lobogót félárbocra kell ereszteni.

Az iskolákban tanóra vagy külön diákrendezvény keretében megemlékezéseket tartanak.

Péntek éjjel Verona közelében balesetet szenvedett egy magyar fiatalokat szállító busz, tizenhatan meghaltak, több mint húszan megsérültek. A buszon nagyrészt a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.