Nemzeti gyásznap a mai a buszbaleset áldozatainak emlékére

GYÁSZ
2017 január 23., 4:57
comments 62
photo_camera Megemlékezők mécsest gyújtanak szombaton a VI. kerületi Szinyei Merse Pál Gimnázium előtt (Fotó: Marjai János / MTI)

A kormány szombati döntése alapján nemzeti gyásznapot tartanak hétfőn a péntek éjjel Verona közelében történt buszbaleset áldozatainak emlékére. Az Országház előtt reggel nyolckor Magyarország lobogóját ünnepélyes keretek között, katonai tiszteletadással felvonják, majd félárbocra eresztik. A meghatározott középületeken gyászlobogót kell kifüggeszteni, Magyarország lobogóját és az európai lobogót félárbocra kell ereszteni.

Az iskolákban tanóra vagy külön diákrendezvény keretében megemlékezéseket tartanak.

Péntek éjjel Verona közelében balesetet szenvedett egy magyar fiatalokat szállító busz, tizenhatan meghaltak, több mint húszan megsérültek. A buszon nagyrészt a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt