Elaludt a betörő a küszöbön

Hosszú napja volt annak a 20 éves betörőnek, aki végül elaludt Hevesen egy ház felfeszített garázsában.

Nem ez volt az első hely, ahová betört 2016 augusztus 10-én este. Előbb 46 éves rokonával egy gumijavító műhelyt fosztottak ki. A fiatalabb férfi a kerítésen át bemászott a műhely udvarára, ahol összeszedett nyolc keréktárcsára szerelt gumiabroncsot, azokat a kerítésen át kihajigálta az utcán várakozó társának. 

Ezeket elvitték, de aztán visszatértek hajnali négy körül. Mászni már nem mászott, a műhely ajtaját felfeszítették pajszerrel - elektromos gépeket, 30 méter felcsévélt lengőkábelt, és egy fülvédő-tokot is vittek volna - , de megszólalt a riasztó, és elmenekültek. 

A fiatalabb férfi ezután már egyedült egy ház garázsajtaját feszítette ki, de nem vitt el semmit, mert elaludt a küszöbön. A háziak az ügyészség közleménye szerint úgy találtak rá, hogy a teste bent feküdt a garázsban, míg a feje kilógott az általa felfeszített ajtón.

A Hevesi Járási Ügyészség az elsőként elkövetett cselekmény miatt társtettesként, folytatólagosan megvalósított lopás vétségével vádolja a két férfit, míg a garázsbetörés miatt lopás vétségének kísérlete a vád a fiatalabb férfival szemben.  

A Hevesi Járási Ügyészség a vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a különös visszaesőnek minősülő idősebb férfival szemben börtönbüntetést szabjon ki, és tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától, míg a garázsajtóban tetten ért fiatalabb vádlottat ítélje elzárás büntetésre.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.