Három kölyökkutyát mentettek ki a lavina alá temetett olasz hotelből

külföld
2017 január 24., 08:44

Három pásztorkutyakölyköt sikerült kimenteni hétfőn a lavina alá temetett Rigopiano szálló romjai alól a mentőalakulatoknak.

link Forrás

A 22 eltűnt után kutató, végsőkig kimerült mentők arcára még a tragédia közepette is mosolyt tudtak csalni a mackószerű kölyökkutyák, amiket a karjukban hoztak ki a romok alól.

A kölyköket a szálloda kazántermében találták meg. "Valójában nehéz volt megtalálni őket, mert elbújtak. Csak egy vékonyka ugatást hallottunk, mielőtt megláttuk volna őket a lyukon át, amit a tűzoltók vágtak a falba" - mesélte Sonia Marini, a mentésben részt vevő helyi erdőkerülő.

A kölykök a szállodát örző két pásztorkutya, Nuvola és Lupo kölykei. A két nagy kutya is jól van, azok maguk ásták ki magukat a hó alól.

A kölykök megmentése feletti örömöt árnyalja, hogy a mentést vezető tűzoltók szóvivője, Luca Cari szerint a kutyákat elzártan, a hotel egyik távoli részén találták meg. Vagyis megtalálásuk semmit sem árul el a hotel romjai alatt rekedt eltűntek sorsáról. (Via Mashable)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.