Leia hercegnő a rendszerváltás idején titokban Magyarországra utazott Csehszlovákiából

FILM
2017 január 24., 10:45
comments 66

700 ezer forint táján jár az Ebayen a licit Carrie Fisher színésznő 1983 és 1993 között érvényes útlevelére. A hírességútlevélgyűjtés megbecsült hobbi a nyugati világban, így fog ez még feljebb is menni a licit végéig hátralévő majdnem 6 napban.

Az útlevél tanúsága szerint a színésznő rengeteget utazott. Londonba milliószor repült át, Volt gyalogtúrán Nepálban, járt Hong Kongban, Indiában, Afrikában, Ausztráliában. És Magyarországon is. 

Épp a rendszerváltás táján válthatta ki a vízumát, mert azon még a Magyar Népköztársaság neve szerepel, ugyanakkor 1990. júliusáig volt érvényes. (A Népköztársaság 1989. október 23-án szűnt meg és jött helyette a végül a Fidesz által 2012-ben megszüntetett Magyar Köztársaság.)

Az országba Parassapusztánál lépett be, vagyis Csehszlovákiából jött, hiszen Csehország és Szlovákia csak 1993-ban vált szét.

Nem volt olcsó a vízum, 1600 forintot kértek érte, ami akkoriban durván 30 dollárnak felelt meg.

Ezen felül viszont elképzelésem sincsen, hogy Carrie Fisher pontosan mikor használta ki a vízumát és hogy mit csinált a rendszerváltó Magyarországon. Lehet, hogy rövid, szenvedélyes viszonya volt Tölgyessy Péterrel? Aki bármit is tud az útjáról, az kérem jelentkezzen a szilyl kukac 444.hu mailcímen.

(via Business Insider)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.