20000 fölött az amerikai tőzsdeindex

gazdaság
2017 január 25., 13:59
comments 181

Ilyen se volt még: szerdán húszezer (20 000) pont fölött nyitott a Dow Jones ipari átlag (DJIA) nevű hagyományos amerikai tőzsdeindex.

Ez a mutató (szemben az ötszáz cég árfolyamát követő, ezért nagyobb merítést adó S&P 500-zal) a harminc legnagyobb amerikai vállalat árfolyamát követi a GE-től a McDonald'son át a Goldman Sachsig. A húszezres szintnek pedig ugyan technikai szempontból nincs nagy jelentősége, de lélektani szempontból talán igen.

Az globális tőkepiacon továbbra is ünnepi hangulat van, mivel arra számítanak, hogy Trump nagy adócsökkentésekkel fog lendületet adni az amerikai gazdaságnak. A jelek szerint a beígért kereskedelmi korlátozásoktól még nem félnek túlzottan.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.