Donald Trump: „Megépítjük a falat!”

2017 január 25., szerda 8:09

Az amerikai elnök a Twitter-oldalán jelentette be, hogy nemzetbiztonsági szempontból nagy nap lesz a holnapi, mert többek között elkezdik előkészíteni a nagy kampányígérete, a mexikói határ elé tervezett 2000 mérföldes fal megépítését:

Emellett valószínűleg a bevándorláspolitikán is szigorítanak, Trump legalábbis „extrém átvilágítást” ígért hét, túlnyomórészt muszlim közel-keleti és afrikai országból érkező menekülteknek, így a Szíriából, Irakból és Jemenből jövőknek.

Trump nyomás alá veszi azokat a városokat is, ahonnan nem szokták deportálni az ott élő rengeteg menekültet, hogy működjenek együtt az illegális bevándorlókat kitoloncoló hatóságokkal. Az új elnök ilyen lépéseit várhatóan nagy ellenállás fogadhatja.

Donald Trump 2006-ban Skóciában az új golfpályájával kapcsolatos sajtótájékoztatóján (Fotó: Jeff J. Mitchell / Getty Images) Fotó: Jeff J Mitchell

Trump azzal is fenyegetőzött, hogy beküldi a szövetségi rendfenntartó erőket Chicagóba, ahol nagyon elharapózott a bűnözés (idén eddig több mint 40 embert gyilkoltak meg, és 228-at lőttek meg). A chicagóiak azt mondták, több mint készek együttműködni velük. (BBC)