Felfüggesztett börtönre ítélték a kölyökkutyákat agyonverő, illetve élve elásó 64 éves férfit

Végrehajtásában egy évre felfüggesztette a Kaposvári Törvényszék annak a férfinak a 9 hónapos börtönbüntetését, aki az egyik kölyökkutyáját megölte, két másikkal pedig végezni akart tavaly nyáron Somogyban.

A másodfokú, jogerős döntés szerint a 64 éves férfi azután határozta el, hogy megöli a nagyobb kutyája mellett tartott 4-5 hónapos kutyáit, hogy az önkormányzat felszólította, gondoskodjon arról, hogy a kutyák ne okozzanak több kárt a szomszédoknak, vagy bírságot kell fizetnie.

Az elkövető mindhárom kutya sírját előre megásta, az egyik állatot ásóval agyonütötte, a másikat ütlegelte, majd eltemette őket. A harmadik kutyának sikerült elmenekülnie előle.

Az esetről értesülő és a helyszínre érő rendőrök kiásatták a kutyákat a férfival, megmentve ezzel az egyik életét.

A Kaposvári Törvényszék megalapozottnak találta az ügyben első fokon eljáró Marcali Járásbíróság ítéletét és a vádlottat állatkínzásban mondta ki bűnösnek. A büntetés végrehajtásának felfüggesztésére a férfi büntetlen előélete, személyi körülményei, beismerő vallomása, és amiatt látott lehetőséget, hogy nem tudta: az egyik kutya élt, amikor eltemette. (MTI)