Gyurcsányék visszavonják a kamu aláírásgyűjtésüket

POLITIKA
2017 január 25., 19:18
comments 168

Visszavonjuk a DK olimpiai online aláírásgyűjtését” - közölt a DK Sajtóirodája, miután kiderült, hogy az akció egyedül arra jó, hogy rátelepedjenek az olimpiaellenes hangulatra. 

A Demokratikus Koalíció egy napja indított online aláírásgyűjtést a 2024-es budapesti olimpia ellen, mivel úgy érezték, az csődbe taszítaná az országot és további gigantikus korrupciós lehetőséget biztosítana a fideszes strómanoknak.  

link Forrás

De ugye egy népszavazás esetében az online gyűjtés eleve csak adathalásztra jó, de a kevésbé felkészült szavazóik esetében még azt is elérhetnék vele, hogy azok az utcán már ne írják alá a kezdeményezést, mert úgy érezhetik, a fotelből megtették, amit kell. 

A visszavonuló közleményükben a DK azt írta, akciójuk célja az volt, hogy a vidéki lakosság figyelmét is felhívják az olimpia kockázataira. Ők ugyanis, mivel budapesti népszavazásról van szó, a jogszabályok szerint nem írhatják alá a civilek budapesti aláírásgyüjtő ívét, miközben az ő adóforintjaikat is felhasználnák a beruházáshoz.

A közlemény szerint a mai napon a médiából értesültek arról, hogy akciójuk félreértésekre adhat okot, és összekeverhető a civilek kezdeményezésével.

Az aláírásgyűjtő oldalon semmit nem írnak arról, hogy az online aláírás egyedül arra jó, hogy a DK hozzájusson a gyanútlan tiltakozó címéhez, elérhetőségéhez, Facebook-profiljához.
photo_camera Az aláírásgyűjtő oldalon semmit nem írnak arról, hogy az online aláírás egyedül arra jó, hogy a DK hozzájusson a gyanútlan tiltakozó címéhez, elérhetőségéhez, Facebook-profiljához.

A Demokratikus Koalíció ezúttal sem önmagát, hanem az ügyet tartja elsődlegesnek, ezért a mai nappal visszavonjuk saját akciónkat. Ismételten, ahogy már tettük eddig is, arra kérjük fővárosi szimpatizánsainkat: írják alá a civilek kezdeményezését, hogy demokratikus népszavazás dönthessen Orbánék kétezer milliárdos pénzköltéséről” - magyarázta az ügyet Gyurcsány Ferenc pártja.

A 2024-es olimpia ellen a Momentum Mozgalom kezdeményezett budapesti népszavazást. Ahhoz, hogy a szavazást meg lehessen tartani, 138 ezer eláírást kell összegyűjteniük. A gyűjtésbe LMP, az Együtt és a Párbeszéd és az MSZP is beszált. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.