Trump emberei is magánszervert használnak az e-mailezéshez

külföld
2017 január 25., 22:25
comments 105

A kampány alatt Trump kampánystábja hatalmasra fújta Hillary Clinton szerverbotrányát. A gyanú szerint a demokrata jelölt még külügyminiszterként nem nyilvános vagy titkosított iratokat is megoszthatott másokkal magánszerverén keresztül. A vizsgálat végén azt állapították meg, hogy nincs ok vádat emelni Clinton ellen. De a kampányban hatalmasat szólt a botrány, Clinton szerint sok billegő államot pont ez fordított Trump javára.

A Newsweek most kiderítette, hogy Trump elnöki stábjának több tagja, Kellyanne Conway, Jared Kushner, Sean Spicer és Steve Bannon is a Republikánus párt privát szervereit használják a levelezésükhöz. Ez elvileg nem tilos, de ha ugyanezek az emberek aggódtak Clinton levelei miatt, akkor nem a legjobb választás, mivel a hackereknek kampány alatt a republikánusok szervereit is sikerült feltörniük. 

Egyébként George W. Bust kormánya is ezt a rendszert használta, amiért akkor azzal vádolták, hogy megkerüli az átláthatósági szabályokat, miután azt állították, elvesztettek 22 millió e-mailt. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.