Trump emberei is magánszervert használnak az e-mailezéshez

2017 január 25., szerda 22:25
106

A kampány alatt Trump kampánystábja hatalmasra fújta Hillary Clinton szerverbotrányát. A gyanú szerint a demokrata jelölt még külügyminiszterként nem nyilvános vagy titkosított iratokat is megoszthatott másokkal magánszerverén keresztül. A vizsgálat végén azt állapították meg, hogy nincs ok vádat emelni Clinton ellen. De a kampányban hatalmasat szólt a botrány, Clinton szerint sok billegő államot pont ez fordított Trump javára.

A Newsweek most kiderítette, hogy Trump elnöki stábjának több tagja, Kellyanne Conway, Jared Kushner, Sean Spicer és Steve Bannon is a Republikánus párt privát szervereit használják a levelezésükhöz. Ez elvileg nem tilos, de ha ugyanezek az emberek aggódtak Clinton levelei miatt, akkor nem a legjobb választás, mivel a hackereknek kampány alatt a republikánusok szervereit is sikerült feltörniük. 

Egyébként George W. Bust kormánya is ezt a rendszert használta, amiért akkor azzal vádolták, hogy megkerüli az átláthatósági szabályokat, miután azt állították, elvesztettek 22 millió e-mailt. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt