A brit képviselők megbírságolnák azokat a cégeket, amelyek szexista öltözködési szabályokat kényszerítenek női alkalmazottaikra

2017 január 26., csütörtök 9:21
206

Nicola Thorp 2015-ben a brit PricewaterhouseCoopersnél (PwC) dolgozott recepciósként, amikor egy napon hazaküldték a munkából amiatt, hogy nem volt rajta a céges dress code által előírt, minimum 2-4 hüvelyk (5-10 centiméter) magas sarkú cipő.

Thorp felháborodásában petíciót intézett a brit parlamenthez, amiben azt követelte, hogy képviselők hozzanak olyan törvényt, ami megtiltja a cégeknek az ehhez hasonló szexista öltözködési szabályok kikényszerítését. 

A petíciót több mint 150 ezren írták alá, és most úgy tűnik, hogy eredménye is lesz: a beadványokért és a nők egyenjogúságáért felelős két parlamenti bizottság frissen kiadott közös jelentésében azt javasolja, hogy az ilyen cégeket pénzbírsággal lehessen sújtani. 

A magas sarkú cipő csak a jéghegy csúcsa: a cégek nem ritkán azt is megszabják női alkalmazottaiknak, hogy milyen színű körömlakkot használhatnak, vagy milyen vastag anyagból lehet a harisnyájuk, de az is előfordult már, hogy a karácsonyi férfi vásárlók kedvéért rövidebb szoknyát kellett viselniük, és ki kellett gombolniuk a blúzukat. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt