Hétvégén újra mínusz 20 fok jön

időjárás
2017 január 26., 18:08
comments 42

Ha a rossz minőségű levegő, és a szmogriadó nem okozna elég bosszúságot, hétvégére újra extrém hideg levegő érkezik az országba: ismét támad a mínusz 20, a sűrű köd, és mellé az erős, hűvös szél. Az MTI közölte ezt az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú előrejelzésére hivatkozva. 

Pénteken 

már napsütésre se nagyon lehet számítani, sőt ónos szitálás is előfordulhat majd itt-ott, miközben estére a városokban is - 4 és - 12 Celsius közé hűl le a levegő. A hóval borított, magasabb fekvésű területeken - például az Északi-középhegységben - akár -  23 fok is lehet. 0 foknál napközben sem lesz melegebb, de borongósabb területeken lesz az -2 vagy -7 is. 

Az OMSZ négy megyére (Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Nógrád) másodfokú riasztást adott ki az extrém, akár - 20 Celsiusig süllyedő hideg miatt. Budapesten, Pest, Bács-Kiskun, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében elsőfokú riasztás van érvényben, de az ország nagy részén elsőfokú riasztást adtak ki a tartós, sűrű köd miatt is. 

Szombaton

sem lesz jobb a helyzet, maximum a Tiszántúlon pislákol majd némi jelentősebbnek mondható napsütés, az ország többi részén vastag fátyol borítja majd az eget, zúzmarás köd, hószállingózás, ónos eső is előfordulhat. A minimumhőmérséklet - 8-ig zuhanhat, de a havas területeken -19-ig is beeshet a higanyszál. Nappal 0 és -6 közötti hőmérsékletre lehet számítani. 

Vasárnap

marad a párás idő, a csapadék csökkenni fog, de a hideg velünk marad: borultabb tájakon -8 -és -5 közötti hőmérséklettel lehet számolni, viszont a hóval fedett vidékeken továbbra is elképzelhető, hogy akár -20-ig hűl a levegő. A nappali maximum vasárnap sem ugorja meg a 0 fokot. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.