Kocsis Máté 8. kerületi konzultációt indított, és rendeletben szabályozná a lakóházak életét

POLITIKA
2017 január 26., 12:33
comments 381

A magyar kormányéhoz hasonló konzultációt kezdeményezett Kocsis Máté, Józsefváros fideszes polgármestere, csak ő nem a nemzethez fordult a kérdéseivel, hanem a 8. kerület lakosaihoz. 

A postán kiküldött konzultációs kérdőíveken szereplő kérdések mindegyike a rendről szól: rend van-e az éjjel-nappali boltok környékén, rend van-e az éttermek és a kocsmák, a kiülős helyek környékén, rend van-e a járdákon, a játszótereken, a szökőkutaknál, és rend van-e a lakóházakban. 

A konzultációs kérdőív, aminek kérdései feltevésük módját és az irányított válaszgenerálási módszereket tekintve kísértetiesen hasonlítanak a kormány nemzeti konzultációs kísérleteire, arra is céloz, hogy ha a konzultáció azzal az eredménnyel jár, hogy a lakók szerint nincs elég rend például a ház udvarán vagy a gangon, az önkormányzat rendeletben segít majd rá az amúgy házirendben szabályozott rendre. 

„Sokak tapasztalatai szerint néhány szomszéd nem tartja be a lakóház házirendjét, és rendbontó magatartásával zavarja a lakók többségének nyugalmát. Mások nem találkoznak ezzel a problémával saját lakóépületükben – szól a konzultáció 6. pontja. – Ön támogatná, hogy a ház nyugalmának biztosítása, a családok, gyermekek védelme érdekében a jövőben a házirendben megfogalmazott szabályok betartását az Önkormányzat megfelelő szabályozással segítse?"

Itt a teljes konzultációs levél:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt