"Mexikó nem fizeti ki Trump határfalát!"

külföld
2017 január 26., 04:00
comments 184

Miután Donald Trump szerdán az amerikai belügyminisztériumban aláírta azt az elnöki rendeletet, amelyben elrendeli, hogy 

építsenek átjárhatatlan fizikai akadályt a mexikói határra,

a mexikói elnök tévében üzent nemzetének. Enrique Peña Nieto kijelentette, hogy 

"Mexikó nem fizeti ki Trump határfalát!"

Az elnök szerint az ország nem hisz a falakban, a két ország közti megállapodások mindkét nemzetet kell, hogy szolgálják, írja a BBC. Nieto hangsúlyozta, hogy

"mint elnök teljes felelősséget kell viseljek, és meg kell védenem a mexikóiak érdekeit."

Fotó: AFP/Jim Watson
photo_camera Fotó: AFP/Jim Watson

Az elnök szerint országa barátságot kínál az Egyesült Államoknak, reméli, hogy ez mindenkét ország javát szolgálja majd. A tervek szerint január 31-én találkozik Trump a kollégájával. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.