Nem találtak több túlélőt a lavina temette olasz hotelben

külföld
2017 január 26., 05:50

Csütörtök virradóra jelentette be az abruzzói tűzoltóság, hogy a mentőcsapatok holtan találták azt a nyolc embert, akiket még kerestek a múlt szerdai lavinaomlás után a Rigopiano szállodában, így összesen huszonkilencen vesztették életüket a szerencsétlenségben.

A Hotel Rigopiano romja (Fotó: Vigili del Fuoco / AFP)
photo_camera A Hotel Rigopiano romja (Fotó: Vigili del Fuoco / AFP)

A közép-olaszországi Abruzzo régióban, a hegyekben álló Rigopiano szállodát múlt szerdán temette magá alá egy lavina. Több mint kétszáz fő kutatott túlélők után megállás nélkül, váltott műszakban. A katasztrófa első túlélőit a lavinaomlás után negyven órával találták meg, összesen tizenegy embert, köztük négy gyereket sikerült élve kimenteni a hó alól. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.