Trump gmailes címet adott meg a hivatalos elnöki Twitteren

külföld
2017 január 26., 19:40
comments 207

LOCK HER UP!

, azaz "börtönbe vele!" – ezt skandáltatta Donald Trump híveivel hónapokon át, amikor szóba került, hogy kampánybeli ellenfele, Hillary Clinton saját szerveréről futó emailt használt, miközben hivatalos pozícióban volt. Clinton email-ügye nagyjából másfél éven át volt az újságok címlapján, jelentősen hozzájárulva Trump végső sikeréhez.

Az utóbbi napokban viszont kiderült, hogy Trump elnökként is használ egy titkos, nem biztonságos Androidos telefont (valószínűleg egy Samsung Galaxy S3-at), legközelebbi tanácsadói magánszerveren futtatott emaileket használnak, most pedig itt a legújabb: gmail-es címet használt a hivatalos elnöki Twitterfiók, a @POTUS (ez a President of The United States rövidítése) biztosítására.

Ezt viszonylag könnyen leellenőrizhette bárki, amíg a cikkek megjelenése után gyorsan megadtak egy új, fehér házi emailcímet.

link Forrás

Trump elnöki beiktatása óta minden lényeges kommunikációja az amerikai nép tulajdonába tartozik és részletes jegyzőkönyvet kell vezetni róla (ez a Nixon-botrány óta van így), márpedig ha ő és közeli munkatársai titkos emailcímeket használnak, akkor ezt nem lesz könnyű betartani. De ennél is fontosabb, hogy a nem biztonságos fiókok használata nemzetbiztonsági veszélyforrás is. (The Verge)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.