Erről is az EU tehet: újra 20 szál lesz a cigisdobozokban

2017 január 27., péntek 5:31
176

Egy uniós irányelv miatt az eddigi 19 szál helyett hamarosan újra 20 szál cigi vár  a dobozokban a dohányozni vágyókra, tudta meg  dohány- és kormányközeli Magyar Idők. Az árak alakulásáról a gyártók döntenek.Orosz Zoltán, a Dohányipari Befektetők Magyarországi Szövetségének elnöke a lapnak elmondta, hogy 

egy uniós dohányirányelv írja elő, hogy cigisdobozoknak 20 szálat kell tartalmazniuk. A 19 szálas csomagolási egységek gyártása ezért 2016. december 31-én véget ért, ezeket május 20-ig kínálhatják a dohányboltok.

Azt még nem tudni biztosan, hogy a gyártók rögtön emelnek-e a bővítés miatt. Az év eleje óta a piacra dobott dohányáruk csomagolásán lévő hatósági jelzés már nem tünteti fel az árat. Az új szabályok szerint hetente kétszer, csütörtökön és hétfőn változtathatnak áraikon a dohánygyárak. A NAV honlapján lehet megnézni, hogy a termékek aktuálisan mennyibe kerülnek.(MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt