Rosszul jegyezték be a Nemzeti Pedagógus Kart

POLITIKA
2017 január 27., 13:45
comments 25

2014 utolsó napján jegyezték be hivatalosan a Nemzeti Pedagógus Kart, azt a testületet, amibe a kormány az állami iskolákban dolgozó tanárokat kötelezően beterelte.

A Nemzeti Pedagógus Kar elvben tanácsaival, javaslataival segítheti a kormányt, és etikai kódexe mindenkire kötelező. A kormány az utóbbi évek oktatási vitáiban szívesen mutogatott a karra, mint a szerintük leginkább legitim tárgyalópartnerre. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete viszont ellenezte a kar létrehozását, és a tanárok rabláncra fűzését látta benne.

Kiss László MSZP-s képviselő szúrta ki, hogy míg a törvény szerint a kar köztestület, és honlapján önmagát is ennek nevezi, addig csak sima egyesületként van bejegyezve. A gyakorlatban nagyon nagy különbség nincs a kettő között, de a köztestület egy komolyabb forma, a cím viselése egyfajta kiváltság.

Kiss megkérdezte Polt Péter legfőbb ügyészt, hogy mi tesz a törvénytelen állapot ellen, aki azt válaszolta, hogy neki ugyan semmit se kellett volna tennie, mert a dolog nem hozzá tartozik, de azért szólt Fővárosi Törvényszéknek, hogy javítsák ki a hibát. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt