Úgy védte a kormány kulturális pénzszórását Ungvári Tamás, hogy közben elhallgatta, hogy a saját könyveinek kiadására is jutott ebből a pénzből

Kellemetlen jelenetet mutatott be a Kettős Mérce: az ATV-ben és a Klubrádióban sokat szereplő Ungvári Tamás nemrég úgy védte hevesen a kormány évvégi pénzszórását az Egyenes Beszédben, hogy közben nem említette meg, hogy ezeknek a kifizetéseknek ő maga is kedvezményezettje volt. 

Ungvárinak két könyve, a Kaland és gondviselés (1985), illetve A regény és az idő (1977) jelenhet meg most újra, az erre való keretet ugyanakkor különítették el, amikor a kormány az éves magyar könyvkiadási támogatás többszörösét, 600 milliót adott Borovszky Samu Magyarország vármegyéi és városai című 26 kötetes sorozatának kiadására és négymilliárd (!) forintot Orbán Viktor leendő dolgozószobájának belsőépítészeti munkáira. Rónai Egon pedig pont ezekről a kiadásokról kérdezte Ungvárit. 

Ungvári a beszélgetés során többféle érvet is bedob, egyrészt, hogy a könyvek szent dolgok, nem szabad az ilyesmit ahhoz mérni, hogy nincs tüzelő, majd megvédi azt az elképzelést is, hogy négymilliárd forint megy el Orbán dolgozószobájának kialakítására. 

A beszélgetés még január 9-én zajlott, az Átlátszó pedig csak január 23-án írta meg, hogy Ungvári könyveire is elmegy 27 millió forint, ezért a műsorvezető Rónai Egon nem tudhatott még erről, Ungvári pedig valamiért ezt nem tartotta fontosnak megemlíteni. 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.