A Breitbart volt vezetője ad nemzetbiztonsági tanácsokat Trumpnak

külföld
2017 január 29., 18:03
comments 126
photo_camera Steve Bannon. Kép: Cindy Ord/Getty Images for SiriusXM/AFP

Steve Bannon, aki a Breitbart vezetőjeként lett Donald Trump kampányfőnöke, majd főtanácsadója, újabb feladatot kap:

bekerül az amerikai nemzetbiztonsági tanácsba.

Ez azt jelenti, hogy mostantól ő is részt vesz majd a legmagasabb szintű nemzetbiztonsági és külpolitikai megbeszéléseken. 

Steve Bannon a napokban azt mondta a New York Timesnak, a média fogja be a száját, mostantól ők az ellenzék, és nagy szerepe volt a menekültek és a hét muszlim országból érkezők kitiltásában is. A Twitteren a hétvégén az egyik legjobban pörgő tag lett a #StopPresidentBannon, vagyis az Állítsák meg Bannon elnököt! 

Sokan úgy gondolják, Trump mögött valójában a tapasztalt manipulátor, Bannon mozgatja a szálakat. Ezen a hétvégi képen ő magasodik mindenki fölé:

Arról, hogyan lett a Breitbartból hangos ellenzéki lapból politikaformáló erő, és milyen szerepe volt ebben Steve Bannonnak, ezt a cikket ajánljuk:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt