"Egy szűk réteg degeszre keresné magát, mi meg nagyszülőtől unokáig fizetnénk az egészet" - Parti Nagy Lajos beleállt a NOlimpia kampányba

politika
2017 január 29., 15:54
comments 261
link Forrás

Pörög a NOlimpia kampány, a Momentum Mozgalom pedig érthetően próbál olyan arcokat behúzni az ügy mellé, akik segíthetnek szélesíteni a kezdeményezés hatósugarát. 

Most Parti Nagy Lajos, Kossuth-díjas író és költő állt a kamera elé, és érvelt az olimpia ellen. Érvei is vannak: 

  • Ez a pályázat a legjobb szándékok mellett is kapitális felelőtlenség. 
  • Egy szűk réteg degeszre keresné magát közpénzből, a cirkusz nézői meg, egyébként ugyanúgy televíziónézői, mintha bárhol rendeznék az olimpiát, fizetnék az árát nagyszülőtől unokáig.
  • Hogy ez mennyire nincs rendben, azt épp ezek a szólamintézkedések mutatják: azért legyen olimpia, hogy olimpia legyen, és ez jó. 
  • Hát jó, de könyörgöm: már most több ezer milliárd forint közpénzről van szó, az EU egyik legkorruptabb országában, életveszélyessé romlott egészségügy, használhatatlanná romlott közoktatás mellett, ahol 4 millióan élnek a létminimum alatt. 
  • Ha a mi sok törvényhozónk nem tudta, nem akarta, nem merte megakadályozni ezt a pályázatot, próbáljuk meg elérni mi budapestiek, a legnagyobb vidéki város lakói, hogy szavazhassunk a visszavonásáról.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.