"Egy szűk réteg degeszre keresné magát, mi meg nagyszülőtől unokáig fizetnénk az egészet" - Parti Nagy Lajos beleállt a NOlimpia kampányba

Pörög a NOlimpia kampány, a Momentum Mozgalom pedig érthetően próbál olyan arcokat behúzni az ügy mellé, akik segíthetnek szélesíteni a kezdeményezés hatósugarát. 

Most Parti Nagy Lajos, Kossuth-díjas író és költő állt a kamera elé, és érvelt az olimpia ellen. Érvei is vannak: 

  • Ez a pályázat a legjobb szándékok mellett is kapitális felelőtlenség. 
  • Egy szűk réteg degeszre keresné magát közpénzből, a cirkusz nézői meg, egyébként ugyanúgy televíziónézői, mintha bárhol rendeznék az olimpiát, fizetnék az árát nagyszülőtől unokáig.
  • Hogy ez mennyire nincs rendben, azt épp ezek a szólamintézkedések mutatják: azért legyen olimpia, hogy olimpia legyen, és ez jó. 
  • Hát jó, de könyörgöm: már most több ezer milliárd forint közpénzről van szó, az EU egyik legkorruptabb országában, életveszélyessé romlott egészségügy, használhatatlanná romlott közoktatás mellett, ahol 4 millióan élnek a létminimum alatt. 
  • Ha a mi sok törvényhozónk nem tudta, nem akarta, nem merte megakadályozni ezt a pályázatot, próbáljuk meg elérni mi budapestiek, a legnagyobb vidéki város lakói, hogy szavazhassunk a visszavonásáról.
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.