Megoldódott a nagy wisconsini Skittles-rejtély

2017 január 29., vasárnap 19:47
194

Január 17-én rószaszínbe borult egy wisconsini autóút. Egy teherató platójáról lehulló, Skittles márkájú cukorkák festették rózsaszínre, komolyan elgondolkoztatva a rejtélyekre fogékonyakat arról, hogy

vajon miért szállít valaki ennyi, a jelek szerint szín alapján levállogatott Skittlest?

A szokatlan baleset leleplezte az amerikai tehéntenyésztők egy eddig viszonylag jól őrzött titkát. 2012 óta akkora árrobbanás van a kukoricapiacon, hogy immár

jobban megéri Skittles-cukorkával etetni a marhákat.

A cukorka bolti forgalomban is olcsóbb a kukoricánál, de a tehenészek még ennél is nagyobbat spórolhatnak azzal, hogy selejtes készleteket vásárolnak fel.

A legmeglepőbb a dologban, hogy a Skittles a jelek szerint

egészségesebb és környezetkímélőbb is a kukoricánál,

mert teljesebb tápanyag annál. Joseph Watson, a United Livestock Commodities tulajdonosa már 2012-ben beszámolt a felfedezésről, hogy az édességgel hízlalt marhák zsíraránya jobb a kukoricával etetetteknél, és a cukorka "minden szükséges tápanyagot" tartalmaz. A Tennessee Egyetem állattáplálkozás-tudományi professzora, John Waller szerint pedig környezetkímélő is a megoldás, mert amúgy a selejtes termék a szeméttelepen végezné. (Via Irish Independent)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt