43 brutális sérülést nem vett észre egy orvos a Kozma utcai smasszergyilkosság ügyében

bűnügy
2017 január 30., 07:29
comments 209

Elképesztő büntanya lehet a Kozma utcai börtön, de nemcsak a cellák lakói miatt. Vagy itt dolgoznak a legrövidlátóbb magyar orvosok. Egy friss hirado.hu-s cikkből az derül ki ugyanis, hogy összesen 43 durva sérülést találtak annak a rabnak a testén, akit a gyanú szerint még novemberben vert halálra egy beszólás miatt három smasszer a Kozma utcai börtönben. Ez azért is igen durva, mert miután a férfi meghalt a börtön orvosi szobájában, az orvos olyan szakvéleményt adott a frissen agyonvert, széttaposott arcú áldozatról, hogy nem észlel a halállal összefüggő sérülést a holttesten, csak a kezén látott bilincs okozta sebeket. Szerinte szívelégtelenségben halt meg a férfi. 

A későbbi boncolás annyiban pontosította ezt a szakértői jelentést, hogy 43 ütés- és rúgásnyom borította Csiki Sándor testét. Köztük egy bakancstalpnyom az arcán. Az áldozat fia, illetve az ügyvédje elbeszélése szerint egy habszivacs matrac miatt ölték meg a fél életét börtönben töltő férfit. A szabályzat szerint ugyanis csak alváshoz használhatnak matracot az elítéltek. Amikor azon a novemberi reggelen vele is le akarták vetetni a priccsről, Csiki tiltakozott, mivel orvosi igazolása volt arról, hogy a betegsége miatt napközben is használhat matracot. Miután az őröket ez nem érdekelte, a férfi beszólt nekik, mire ők a gyanú szerint úgy összeverték, hogy perceken belül meghalt.

(via hirado.hu

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.