Esélyes az Oscarra, de ha nyer, Trump miatt nem veszi át a díjat

FILM
2017 január 30., 08:04
comments 60

Aszhar Farhadi iráni filmrendező és forgatókönyvíró nyert már egy Oscart 2012-ben a Nader és Simin: Egy elválás története című filmjéért, most is esélyes Az ügyféllel. De ha megkapja a díjat, nem fogja átvenni, mert nem utazik el Hollywoodba. 

photo_camera Aszhar Farhadi a 2012-es Oscarjával Fotó: AFP

Aszhar Farhadi vasárnap jelentette be, hogy nem utazik Amerikába Donald Trump rendelete miatt. Az amerikai elnök ideiglenes beutazási tilalmat jelentette be hét muszlim országra, Szíriára, Iránra, Irakra, Szudánra, Líbiára, Szomáliára és Jemenre és felfüggesztette a szíriai menekültek befogadását is.

Farhadi valószínűleg megkapná a vízumot, de nem akar élni a lehetőséggel. "Úgy tűnik, hogy túl sok a 'ha' és a 'de' a részvételem körül" - idézte az AP amerikai hírügynökség a perzsa rendezőt, aki szerint igazságtalanul bánnak a honfitársaival és hat másik ország polgáraival.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.