A sofőr figyelmetlensége okozhatta a veronai buszbalesetet

baleset
2017 január 31., 09:03
comments 215

Az olasz Local úgy tudja, hogy miután az egyik buszsofőrként azonosították a veronai kórház intenzív osztályán fekvő 52 éves férfit,

a rendőrség vádat emelt ellene: szerintük figyelmetlen vezetése okozhatta a 16 halálos áldozattal járó január 20-i balesetet.

A buszbalesetben egy ember életveszélyesen, ketten nagyon súlyosan, tízen súlyosan, tizenhárman könnyebben sérültek meg. 

Polizia Di Stato / Anadolu Agency
photo_camera Polizia Di Stato / Anadolu Agency

Az ANSA olasz hírügynökség hétfőn közölte: a DNS-minta alapján történt azonosítás szerint a baleset idején a buszt vezető sofőr az az 52 éves férfi, akit jelenleg a veronai kórházban ápolnak.

Szijjártó Péter szerint a balesetben elhunytak holttesteit pénteken szállíthatják Magyarországra. A külügyminiszter az M1-en elmondta, hogy az illetékes olasz ügyész kedden küldi ki az áldozatok eltemetésére vonatkozó engedélyeket annak az önkormányzatnak, amelyhez a balesetben érintett autópálya szakasz is tartozik. Ezek alapján állítja ki az önkormányzat a halotti anyakönyvi kivonatokat, ami alapján engedélyezik a holttestek kiadását és elszállítását. (via Index, MTI, Corriere del Veneto)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.