A sofőr figyelmetlensége okozhatta a veronai buszbalesetet

2017 január 31., kedd 9:03
215

Az olasz Local úgy tudja, hogy miután az egyik buszsofőrként azonosították a veronai kórház intenzív osztályán fekvő 52 éves férfit,

a rendőrség vádat emelt ellene: szerintük figyelmetlen vezetése okozhatta a 16 halálos áldozattal járó január 20-i balesetet.

A buszbalesetben egy ember életveszélyesen, ketten nagyon súlyosan, tízen súlyosan, tizenhárman könnyebben sérültek meg. 

Polizia Di Stato / Anadolu Agency Fotó: Handout / Polizia Di Stato

Az ANSA olasz hírügynökség hétfőn közölte: a DNS-minta alapján történt azonosítás szerint a baleset idején a buszt vezető sofőr az az 52 éves férfi, akit jelenleg a veronai kórházban ápolnak.

Szijjártó Péter szerint a balesetben elhunytak holttesteit pénteken szállíthatják Magyarországra. A külügyminiszter az M1-en elmondta, hogy az illetékes olasz ügyész kedden küldi ki az áldozatok eltemetésére vonatkozó engedélyeket annak az önkormányzatnak, amelyhez a balesetben érintett autópálya szakasz is tartozik. Ezek alapján állítja ki az önkormányzat a halotti anyakönyvi kivonatokat, ami alapján engedélyezik a holttestek kiadását és elszállítását. (via Index, MTI, Corriere del Veneto)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt