Felmondtak az Antall József Tudásközpont jogászának, mert kifogásolta, hogy véleménye miatt feddték meg egy fiatal munkatársát

Január 30-án minden előzmény nélkül, teljesen váratlanul felmondtak Szert Boglárkának, az Antall József Tudásközpont egyik jogászának.

Szert szerint a döntés egyértelműen bosszú volt, azért, mert korábban felszólalt egy fiatal munkatársa védelmében, akit előtte a szokásos vezetői értekezleten Szert szerint megaláztak.

Szert elmondása szerint a fiatal munkatársát, egy huszonéves nőt azzal vonta felelősségre Antall Péter, az AJTK vezetője, hogy "gyere, Editke, megpofozgatlak, mit csináltál tegnap?". Mindezt azért, mert a nő szimpátiáját fejezte ki az olimpiaellenes mozgalommal.

Szert kifogásolta az eljárást, amire már az értekezleten közölték vele, hogy "nem muszáj itt dolgoznia". Január 30-án, hétfőn pedig már két ügyvéd várta a vezetői értekezlet után a felmondási papírokkal, amit ott helyben alá is kellett írnia. Az AJTK azt állítja, hogy csak átszervezések vannak. (Via RTL Klub Híradó)