Felmondtak az Antall József Tudásközpont jogászának, mert kifogásolta, hogy véleménye miatt feddték meg egy fiatal munkatársát

POLITIKA
2017 január 31., 22:44
comments 215

Január 30-án minden előzmény nélkül, teljesen váratlanul felmondtak Szert Boglárkának, az Antall József Tudásközpont egyik jogászának.

Szert szerint a döntés egyértelműen bosszú volt, azért, mert korábban felszólalt egy fiatal munkatársa védelmében, akit előtte a szokásos vezetői értekezleten Szert szerint megaláztak.

link Forrás

Szert elmondása szerint a fiatal munkatársát, egy huszonéves nőt azzal vonta felelősségre Antall Péter, az AJTK vezetője, hogy "gyere, Editke, megpofozgatlak, mit csináltál tegnap?". Mindezt azért, mert a nő szimpátiáját fejezte ki az olimpiaellenes mozgalommal.

Szert kifogásolta az eljárást, amire már az értekezleten közölték vele, hogy "nem muszáj itt dolgoznia". Január 30-án, hétfőn pedig már két ügyvéd várta a vezetői értekezlet után a felmondási papírokkal, amit ott helyben alá is kellett írnia. Az AJTK azt állítja, hogy csak átszervezések vannak. (Via RTL Klub Híradó)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.