Feltörték a cseh külügyminisztérium elektronikus levelezését

2017 január 31., kedd 13:33
49

Ismeretlen hackerek feltörték Csehország külügyminisztériumának elektronikus levelezését, ám titkos információk nem jutottak hozzá - közölte kedden Lubomír Zaorálek cseh külügyminiszter.

Hozzátette, hogy szakértők úgy tájékoztatták: a számítógépes támadások mögött valószínűleg egy külföldi ország áll.

Zaorálek megjegyezte, hogy a behatolás a cseh külügyminisztérium számítógépes rendszerébe hasonló ahhoz, amilyet az Egyesült Államokban a Demokrata Párt ellen követtek el tavaly. Szavai szerint az internetes betörők több tucat levelezéshez fértek hozzá, egyebek közt az övéhez is.

Zaorálek szerint a támadók olyan szofisztikált módszerekkel dolgoztak, ami valószínűsíti, hogy valamilyen külföldi hatalom támogatásával dolgoztak.

A CTK cseh hírügynökség jelentése szerint a külügyminisztérium szóvivője, Michaela Lagronova azt mondta, hogy az utóbbi hetekben meglehetősen gyakoriak voltak a számítógépes támadások a minisztérium rendszere ellen.

Csehországban az ősszel tartanak parlamenti választásokat, a kampány egyik slágertémája az ország szövetségi rendszere, a NATO és Oroszország közötti helyezkedés lesz. (MTI, Bloomberg)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt