Feltúrták a francia parlamentet Francois Fillon korrupciós ügye miatt

külföld
2017 január 31., 12:17
comments 48

Nyomozók szállták meg kedden a francia parlament alsóházát, ahol az április elnökválasztás konzervatív jelöltje, Francois Fillon potenciális korrupciós ügyében kutakodnak.

photo_camera Penelope Fillon és férje - Fotó: AFP/Philipe Lopez

A francia belpolitikát - és még inkább Fillon kampányát - néhány napja tartja lázban a hír, amely szerint Fillon éveken át összesen félmillió eurónyi közpénzt fizetett ki a feleségének, aki valójában nem is csinált semmit.

A brit születésű Penelopét és férjét hétfőn már ki is hallgatták az ügyben, alig egy nappal azután, hogy az utóbbi vasárnap Párizsban egy kampányrendezvényen harcosan tagadta a korrupció vádját. (The Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.