Francois Fillon a neje mellett gyerekeit is "asszisztensként" alkalmazta

külföld
2017 január 31., 17:48
comments 79

A korábban feltártnál sokkal többet, csaknem egymillió eurót keresett álmunkával a francia jobboldal elnökjelöltje, Francois Fillon neje. Penelope Fillon 1988-2013 között dolgozott Fillon és utódja asszisztenseként a francia nemzetgyűlésben, de a jelek szerint tényleges munkát nem végzett. Ez idő alatt összesen 831 440 eurót keresett.

Filonné emellett egy francia irodalmi folyóirattól is felvett százezer eurót, bár másfél éves munkaviszonya alatt mindössze két recenziója jelent meg. A lapot, a La Revue des Deux Mondes-t Fillon régi barátja, Mar Ladreit de Lacharriere milliárdos adja ki.

Az eredeti botrányt is kirobbandó Le Canard enchainé legfrissebb értesülései szerint Fillon a neje mellett gyerekeinek is talált jól fizető állást, őket is asszisztensként alkalmazta. Ők ugyanakkor csak rongyos 84 ezer eurót kerestek két év alatt.

Fillon ezt a leleplezést igyekezett megelőzni. Egy múlt heti televíziós interjúban maga vallotta be, hogy ügyvéd végzetségű gyerekeinek adott eseti megbízásokat szenátorsága idején. Csakhogy 2005-2007-ben, amikor gyerekeit asszisztensként alkalmazta, azok még csak egyetemisták, nem pedig ügyvédek voltak.

Az újabb információk néhány órával azután kerültek nyilvánosságra, hogy az állítólagos fiktív állásokat vizsgáló nyomozók a francia nemzetgyűlésben jártak. A France Inter közszolgálati rádió értesülése szerint a hatóságok Penelope Fillon munkaszerződéseit keresték, amelyeket a politikus és a felesége nem tudott bemutatni előző napi kihallgatásukon. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.