A szegedi gyorsvonattal próbált meg elmenekülni a rendőrök elől három számlahamisító

bűnügy
2017 február 01., 08:03
comments 76

Egy fiktív számlákkal üzletelő bűnszervezet tíz tagját állították elő a NAV dél-alföldi pénzügyi nyomozói és járőrei. A gyanú szerint magyar, cseh, horvát, lengyel, litván, szlovák és szlovén cégek nevében, főként műanyag termékek alapanyagául szolgáló granulátumról, de akár kamionról is állítottak ki számlákat. A vételárként feltüntetett összegeket bankszámlákon átfuttatták, majd a jutalék levonása után készpénzben visszaadták a megrendelőknek. 

A banda vezetője általában külföldről irányította a szervezetet, de társai is rendszeresen tartózkodtak külföldön. A pénzügyi nyomozók akkor fogták el őket, amikor épp Magyarországon jártak. 

Az egyik gyanúsított éppen Kiskőrösre látogatott haza, amikor rajtaütöttek. Egy másik férfi a szervezet rejtekhelyéül szolgáló budapesti lépcsőházba lépett be, amikor elfogták. 

Három társuk ekkor úgy érezte, valami szokatlant kell lépniük, hogy megmeneküljenek ezért a Budapesten parkoló járművüket hátrahagyva

gyorsvonattal

Szeged irányába menekültek el, de nem túl meglepő módon, őket is sikerült elkapni. Egy személyautóval menekülő férfit a röszkei határátkelőhelynél tartóztattak fel. A többi gyanúsítottat az ország különböző pontjairól állították elő. 

A NAV szerint számlagyár által okozott kár 2,3 milliárd forint. Hét gyanúsított előzetes letartóztatásban van.    

A számlagyár által okozott kár megtérülésére a pénzügyi nyomozók járműveket és készpénzt zároltak, továbbá a NAV Csongrád megyei végrehajtói csaknem 700 millió forint értékben bankszámlákat zároltak, és többek között teherautókat, targoncákat is lefoglaltak. A pénzügyi nyomozók nyolc gyanúsítottat költségvetési csalás, kettőt pedig közokirat-hamisítás miatt hallgattak ki. (NAV)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.