Az egész országban riasztás van érvényben az ónos eső miatt

Az ország középső részein, így a fővárosban is a legmagasabb fokú, piros riasztás van érvényes az ónos csapadék miatt, a legtöbb megyében pedig minimum másodfokú riasztásról tájékoztatott az MTI az Országos Meteorológiai Szolgálat alapján

Sószórás a Váci úton kedden. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Estig számítani kell ónos csapadékra

Ez azt jelenti, hogy tartós ónos esőre lehet számítani szerdán az egész országban, az utak felszínén pedig vastag jégpáncél is kialakulhat. 

Piros riasztás van érvényben: Budapesten, Pest, Bács-Kiskun, Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megyében. Másodfokú a riasztás Baranya, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Veszprém megyében.  Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyében elsőfokú a figyelmeztetés.

A Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön, ahogy a hőmérséklet melegszik, fokozatosan váltja majd fel es az ónos csapadékot, és este már inkább csak az ország északi részein - Északi-középhegységben, az Alföld északi részén - lehet jelentősebb (5-10 millimétérnyi) ónos esőre számítani. Északon havazásra is lehet számítani, az Északi-középhegység térségében és a Soproni-hegységben is. 

Havazás miatt elsőfokú riasztás van érvényben Budapesten, Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben. A hőmérséklet napközben országosan - 1 és + 7 fok között alakul. Csütörtökön már nem várható ilyen mennyiségű csapadék. 

Egyes BKV-járatok rövidített útvonalon közlekednek 

Az ónos eső miatt a BKV egyes járatain korlátozásokat vezettek be, írja még a BKK Facebook-oldala. 

A 13-as busz nem jár a Petőfi Sándor utca és a diósdi Búzavirág utca között. A 65-ös busz rövidített útvonalon, a Fenyőgyöngye megállóig közlekedik. 

A 128-as busz nem jár a Szent János Kórház és a Városkúti út között, a 149-es busz egyáltalán nem áll forgalomba. A 91-es és 291-es buszok nem állnak meg a Bimbó úti megállónál. 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.