Havi félmilliót kap adózással foglalkozó cégektől a NAV-elnök

direkt36
2017 február 1., 1:40
comments 201

A vagyonbevallása alapján havi több mint félmillió forintos extra jövedelmet kap Tállai András, a NAV elnöki posztját is betöltő gazdasági minisztériumi államtitkár két olyan cégtől, amelyek a honlapjuk szerint adótanácsadással is foglalkoznak.

Tállai havi bruttó 270 ezer forintot kap a Saldo Zrt. nevű cégtől „szellemi tevékenységért” cserébe. Zárójelben hozzátette, hogy ez a tevékenység szerkesztést jelent. A Saldo a honapján azt hirdeti magáról, hogy „több mint fél évszázada az adózási, járulék és számviteli szakterületi feladatok megbízható, tapasztalt támogatója hazánkban”. A részvénytársaságnak a legutóbbi, 2015-ös beszámolója szerint közel 180 részvényese van, akik többségében a cég korábbi dolgozói közül kerültek ki.

Tállai havi 249 638 forintot kap a Kompkonzult Kft. nevű cégtől is, szintén szerkesztői tevékenységért. Ennek a cégnek a honlapján adózással és számviteli kérdésekkel kapcsolatos információk vannak. Illetve a NAV oldala szerint ez a cég adja ki az adóhatóság hivatalos lapját, az Adóvilág című kiadványt, amelynek Tállai András a főszerkesztője. A Kompkonzult a cégnyilvántartási adatok szerint magánszemélyek tulajdonában van.

Tállai emellett havi 997 200 forintot keres a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkáraként, és havi 224 363 forintot parlamenti képviselőként. Tállai 2015-ben lett a NAV elnöke. A tavalyi bevallásában még nem szerepeltek ezektől a cégektől vagy más vállalkozástól származó jövedelmek.

Részletek a többi politikus vagyonbevallásáról ebben a cikkben.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt