Havi félmilliót kap adózással foglalkozó cégektől a NAV-elnök

direkt36
2017 február 01., 01:40

A vagyonbevallása alapján havi több mint félmillió forintos extra jövedelmet kap Tállai András, a NAV elnöki posztját is betöltő gazdasági minisztériumi államtitkár két olyan cégtől, amelyek a honlapjuk szerint adótanácsadással is foglalkoznak.

Tállai havi bruttó 270 ezer forintot kap a Saldo Zrt. nevű cégtől „szellemi tevékenységért” cserébe. Zárójelben hozzátette, hogy ez a tevékenység szerkesztést jelent. A Saldo a honapján azt hirdeti magáról, hogy „több mint fél évszázada az adózási, járulék és számviteli szakterületi feladatok megbízható, tapasztalt támogatója hazánkban”. A részvénytársaságnak a legutóbbi, 2015-ös beszámolója szerint közel 180 részvényese van, akik többségében a cég korábbi dolgozói közül kerültek ki.

Tállai havi 249 638 forintot kap a Kompkonzult Kft. nevű cégtől is, szintén szerkesztői tevékenységért. Ennek a cégnek a honlapján adózással és számviteli kérdésekkel kapcsolatos információk vannak. Illetve a NAV oldala szerint ez a cég adja ki az adóhatóság hivatalos lapját, az Adóvilág című kiadványt, amelynek Tállai András a főszerkesztője. A Kompkonzult a cégnyilvántartási adatok szerint magánszemélyek tulajdonában van.

Tállai emellett havi 997 200 forintot keres a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkáraként, és havi 224 363 forintot parlamenti képviselőként. Tállai 2015-ben lett a NAV elnöke. A tavalyi bevallásában még nem szerepeltek ezektől a cégektől vagy más vállalkozástól származó jövedelmek.

Részletek a többi politikus vagyonbevallásáról ebben a cikkben.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.