Ilyen az, amikor 17 év után bezár egy MMORPG

Bevallom, én korábban soha nem hallottam az Asheron's Call nevű online szerepjátékról, és ezzel sokan így lehetettek, mert nem volt akkora üzleti siker, mint mondjuk a World of Warcraft nevű pénzgyár. Ezzel együtt sokan játszottak vele, és nekik biztosan nagyon szívfacsaró élmény volt, ami tegnap éjjel történt.

A játék 1999-ben indult, egy darabig havidíjért lehetett játszani vele, de aztán, ahogy egyre kevésbé lett népszerű, ezt is eltörölték. A játékot fejlesztő Turbine Entertainment időközben a Warner Brothers nevű mammutcéghez került, itt pedig az a döntés született, hogy egy fillért sem akarnak többé rá költeni. A játékban élő közösség ugyan tett néhány kísérletet arra, hogy megvegye a szellemi tulajdonjogokat, de ez nem jött össze.

2017 január 31. éjfélkor ezért bezárták az egészet. Ezek voltak a 17 éve futó játék utolsó pillanatai, amikor is sok régi játékos összegyűlt, hogy aztán a játékkal együtt kimúljanak a karaktereik:

(Kotaku)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.