Éberség, elvtársak!: Nem engedték vissza a munkahelyükre a Putyin-Zsilinszky úton dolgozókat a rendőrök

politika
2017 február 02., 12:21
comments 53

Zoltán Budapesten, az V. kerületi Putyin-Zsilinszky úton dolgozik, és volt olyan naiv - a fényképe alapján a kommunizmus után született - hogy csak úgy kiment ebédelni a Westendbe. Pont akkor, amikor az orosz elnök a barátját látogatja Budapesten. A büntetése tehát megérdemelt volt, bár szerintem túl enyhe, mert az ilyenekre ráférne egy kis fizikai kényszermunka. Ehelyett ez történt vele:

A mi cégünk a Bajcsy-Zsilinszky út 72. alatt van. Kollégámmal kimentünk ebédelni a Westendbe, viszont vissza már nem engedtek, mondván hogy teljes a zár, csak ha lakcímkártya van nálunk, akkor. Aztán egy másik rendőr azt mondta a sorfalban, hogy ha mutatunk valami bizonyítékot, hogy a cégnél dolgozunk, akkor beengednek a Markó-Bajcsy sarkán. Odamentünk, de az ottani rendőrök persze ezt élből elutasították, "teljes a zár, nem mehetnek be" mondattal.

Végül 15 perc szobrozás után egy másik kollégánk lejött az épületből, és a kapualjban lévő rendőrökkel egyeztetve beengedtek minket, rendőri kíséret mellett.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.