Lassan múlik a szutyok

Borult idő lesz, főleg az ország északi és keleti részein, napsütés túl sok nem lesz, maximum némi pislákolás az ország déli fertályain, viszont folyamatosan melegszik a levegő. 

Délen napközben 4 foknál nem nagyon lesz hidegebb, de a maximum akár a 10 fokot is elérheti. Az ország északkeleti részében 0 és 3 fok között alakul a hőmérséklet, de este sem nagyon megy már majd 0 fok alá.  

A szerdaihoz képest valamivel kevesebb csapadék, lassan enyhülő hőmérséklet, olvadás, de továbbra is felhős, komor idő lesz csütörtökön. Az ónos eső az ország északi-, és északnyugati részében még nem múlik el teljesen, és szitáló ónos csapadékkal számolni kell azért még az északnyugati határ környékén is. Északkeleti irányba szorul vissza az ónos eső, és veszíti el fokozatosan ónos jellegét. 

Viszont egyes országrészekben új veszélyfaktor jelentkezik a szutyok mellett: a Dunánúl nyugati részén, a Dunántúli-középhegységben, a Balaton térségében, az Északi-középhegységben és az Alföld északi fertályain sűrű köd lesz. Olyan sűrű, hogy a látótávolság 100-200 méter alá eshet. A hőmérséklet ezeken a területeken napközben fagypont körül alakul, és csak lassan kúszik majd a pluszok irányába. (MET)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.