A francia hatóságok szerint egy 29 éves egyiptomi akart mészárolni a Louvre-ban

külföld
2017 február 03., 20:25
comments 56

Pénteken délelőtt egy machetét lengető férfi próbált bejutni a párizsi Louvre ajándékboltjába. A helyszínen járőröző katonák állták útját, az egyik katona hasba is lőtte, ezért a támadó nem tudott bejutni az ajándékboltba, és az egyik katonán kívül nem is sebesített meg senkit.

A francia rendőrség szerint a támadó egy 29 éves egyiptomi állampolgár, Abdullah Reda al-Hamamy, aki a gyors nyomozásban összegyűjtött adatok szerint január 26-án érkezett Párizsba Dubajból, turistavízummal. Ezt később az egyiptomi hatóságok is megerősítették.

A nyomozók szerint eddig minden jel arra utalt, hogy a férfi egyedül dolgozott, segítői nem voltak.

A támadáskor az elkövetőnél nem voltak okmányok, a rendőrök a mobilja alapján kezdték a nyomozást. (BBC, Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.