Momentum: Vasárnapra meglesz a százezer aláírás

POLITIKA
2017 február 04., 06:26
comments 332
Kép: Botos Tamás
photo_camera Kép: Botos Tamás

Péntek estére 85 ezer aláírásra számítanak, de vasárnapra, az LMP által gyűjtött aláírásokkal együtt ez a szám eléri a 100 ezret - mondta Fekete-Győr András az RTL Klub Magyarul Balóval című műsorában.

Az aláírásgyűjtés félidőben jár, 138 ezer hiteles aláírásra van szükség, de mivel a leadott aláírások közül 15-20 százaléka általában érvénytelen, jóval többet akarnak gyűjteni. 

A Magyar Nemzet a héten már arról írt, hogy a kezdeti nagy lendület egyre inkább lassul. Viszont ezen a héten szállt be plakátokkal  Kétfarkú Kutya Párt, ami újra belökheti a kampányt.

Orosz Anna, a mozgalom vezetőségi tagja az RTL Klubon azt mondta, eddig 15 millió forintot gyűjtöttek a budapesti olimpiáról szóló népszavazási kampányukhoz. Azt is elmondta, szervezetet teljesen leköti az aláírások gyűjtése, és bár folyamatosan toboroznak új tagokat, egyelőre nincs idejük arra, hogy az eddig beérkezett több száz felvételi kérvényt elbírálják.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.