Oroszország szigorítja a baromfiimportot a madárinfluenza miatt

Oroszország a tervek szerint két héten belül megtiltja a madárinfluenza sújtotta európai országokból a szárnyashús és egyéb szárnyas termékek importját. Az orosz szövetségi állategészségügyi és növényvédelmi szolgálat szerint még nincs pontos dátum, hogy mikortól lép életbe az importtilalom, de két héten belül biztosan.

Az illetékes orosz hatóság eddig a madárinfluenza miatt csak egyes európai körzetekből nem engedélyezte a szárnyas termékek behozatalát. A készülő új rendelkezés már országokra vonatkozik. 

Európán belül eddig Németországban, Lengyelországban, Hollandiában, Svédországban, Magyarországon és Csehországban bukkant fel madárinfluenza. Magyarorszgon eddig hárommillió szárnyast kellett lividálni.

Oroszországot sem kerülte el a madárinfluenza. Így például az Asztrahanyi körzetben mintegy 600 ezer csirkét kellett elpusztítani a megbetegedés miatt december elején. December végén pedig a rosztovi körzet egyik pulykatelepén mutatták ki a vírust. (MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.