A Spiegel főszerkesztője megvédte a címlapot, amin a Szabadság-szobrot lefejező Trump látható

(ODD ANDERSEN / AFP)

A szombaton megjelent címlapból komoly botrány lett, Németországban és világszerte is sokan elítélték a Spiegel döntését. Klaus Brinkbaeumer most a Reutersnek elmondta, hogy nem kívántak provokálni senkit a címlappal:

"Meg akartuk mutatni, hogy miről szól ez az egész. A demokráciáról, a szabadságról, a sajtó szabadságáról, az igazságszolgáltatás szabadságáról, és arról, hogy ezek mind súlyos veszélyben vannak. Szóval mi a demokráciát védelmeztük. Hogy ezek súlyos idők lennének? Igen, azok."

- mondta el a főszerkesztő a címlapról, amit még német politikusok is kritizáltak, ízléstelennek nevezve. A címlap ellen a német laptársak is kikelte, a Welt szerint az illusztráció árt az újságírásnak, a Frankfurter Allgemeine Zeitung szerint pedig ez pontosan az, amire Trumpnak szüksége van:  egy eltorzított kép róla, amit felhasználhat arra, hogy egy még eltorzítottabb képet adjon a sajtóról. (Guardian)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.