Rekord: közel másfél tonna kokaint találtak egy vitorlásban

külföld
2017 február 06., 04:00
comments 9

Hétfőn jelentették be ausztrál hatóságok, hogy egy múlt hét éjszakai rajtaütés során

rekord nagyságú, 1,4 tonnás kokainszállítmányt fogtak el.

Az eddigi rekordfogásnál négyszáz kilóval nagyobb szállítmányt egy Ausztráliába tartó jachton találták, a kokain értékét 312 millió ausztrál dollárra, azaz 68 milliárd forintra saccolják.

AFP PHOTO / AUSTRALIAN FEDERAL POLICE
photo_camera AFP PHOTO / AUSTRALIAN FEDERAL POLICE
AFP PHOTO / AUSTRALIAN FEDERAL POLICE
photo_camera AFP PHOTO / AUSTRALIAN FEDERAL POLICE

A rendőrök eddig hat embert tartóztattak le a drogszállítmánnyal kapcsolatban, ők akár életfogytiglant is kaphatnak. A hatóságok közleménye szerint 

a fogás két és fél évnyi munka eredménye.

Mivel az ausztrál utcai árak akár kilencszer magasabbak mint az Egyesült Államokban, a csempészek bevállalják a kockázatot.  

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.